Wat doen wij?


Jeugd

Ambulante schoolbegeleiding
Ambulante begeleiding op school is een vorm van hulpverlening waarbij de leerling individuele pedagogisch ondersteuning krijgt in het onderwijs.
Kijk Vooruit kan deze ondersteuning aanbieden in samenwerking met de school van de leerling. De leerling of leerkracht ontvangt hiermee extra handvaten en de juiste zorg om succesvoller te kunnen functioneren in het onderwijs. Wij bieden deze begeleiding in de klas en zitten als het nodig is letterlijk naast de leerling. De ondersteuning die wij bieden is helpen met de regels in de klas, het gedrag van de leerling, structuur en duidelijkheid bieden, leren omgaan met de problematiek en/of emoties, aanpassingen doen in de klas die nodig zijn.

Gezinsbegeleiding
Kijk Vooruit biedt ook gezinsbegeleiding. We bieden ondersteuning bij het aanbrengen van structuur en duidelijkheid, uitleg en handvatten over de problematiek, hulp bij opvoedings- en ontwikkelingsvragen, huiswerk en een harmonieuze sfeer in huis. Wij kunnen er samen met jullie voor zorgen dat jullie samen weer één worden.

Daarnaast biedt Kijk Vooruit ook begeleiding aan samengestelde gezinnen. Kijk Vooruit biedt hulp bij het verbeteren van de band tussen kind en stiefouder, biedt ondersteuning bij het samenvoegen van twee gezinnen, twee opvoedingsstijlen. Kijk Vooruit kan ook begeleiding bieden wanneer een kind boos of teruggetrokken is na de scheiding, of na de komst van de nieuwe partner.

(Jong)volwassenen

Ambulante begeleiding
Vind jij het moeilijk om te kiezen welke baan of opleiding bij je past, of waar je wilt gaan wonen? Wil je zelfstandig wonen, maar je hebt daar wat hulp bij nodig? Bij al deze vragen kan er begeleiding van Kijk Vooruit jou helpen op locatie. Begeleiding kan jou helpen met het leren van zelfstandig wonen, structuur en duidelijkheid bieden bij de dagelijkse routine, huishoudelijke taken, financiën en administratie, werk zoeken, sociale contacten of plannen. Daarnaast kunnen wij jou ook uitleg en handvatten geven over jouw problematiek/stoornis. We werken oplossingsgericht aan jouw hulpvraag en stoppen pas als jij tevreden bent met het eindresultaat. Want wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent!

Mocht je meer informatie willen, neem dan gerust contact met ons op.